MEDEWERKERS VERTELLEN
Wij zijn allemaal trots op ons bedrijf. Trots om te mogen werken bij Verhoek! Wie beter dan onze eigen medewerkers kunnen dit vertellen? Onze Planner Kevin vertelt je alles over zijn uitdagingen als Planner van onze binnenlandse transporten.“Je mening of gedachte over bepaalde onderwerpen wordt erg op prijs gesteld en die worden regelmatig meegenomen in de besluitvorming, dat is iets wat ik erg waardeer.”

Wie ben je?
Mijn naam is Kevin, ik ben 29 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in Meppel. Voordat ik bij Verhoek terecht kwam heb ik gewerkt als chauffeur. Ook heb ik de opleiding Manager Transport & Logistiek op het Deltion College in Zwolle gevolgd. Ik heb dus al enige ervaring in de transportwereld en ik ben blij dat ik dit bij Verhoek mag voortzetten.

Ik ben bij Verhoek gekomen door een tip van een vriend, hij vertelde mij over een openstaande vacature bij Verhoek. Dit leek mij een interessante kans en ik dacht: “Niet geschoten is altijd mis”. Een best toepasselijk weetje is dan ook dat mijn eerste woordje als kind ‘vrachtauto’ was. Ik heb altijd al veel affiniteit met deze sector gehad en een baan in de logistieke sector voelt voor mij dan ook als voorbestemd. Ik werk op de afdeling Planning Nederland en ik ben inmiddels al weer zes jaar werkzaam bij Verhoek.

Wat doe je?
Ik werk op de afdeling Planning Nederland. Deze afdeling kent verschillende werkzaamheden, maar het belangrijkste is vorm geven aan de ritten die chauffeurs binnen Nederland rijden. Daarnaast zijn wij het eerste aanspreekpunt van deze chauffeurs. Mocht een chauffeur tijdens het uitvoeren van zijn of haar werkzaamheden tegen eventuele vraagstukken aanlopen, dan staan wij voor ze klaar. Tijdens een dagdienst begeleid ik 25 chauffeurs. Deze chauffeurs kunnen mij dus persoonlijk bereiken, zo zorgen wij er uiteindelijk samen voor dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

Een werkweek kan erg variëren, geen week is hetzelfde. Binnen de afdeling zijn er zowel dag- als avonddiensten. Tijdens een avonddienst ben ik voornamelijk bezig met het ontwerpen van de ritten voor de binnenlandse chauffeurs. Ik check wat er nog in het magazijn staat, hoe de trailer het beste ingericht kan worden en waar de vracht naar toe moet om een zo efficiënt mogelijke planning voor de volgende dag te maken. 
Een dagdienst ziet er weer heel anders uit. De planning maakt alles overzichtelijk zodat de chauffeurs aan het begin van hun dienst weten waar ze aan toe zijn. We vertellen ze dan wat ze gaan transporteren, wat de bestemmingen zijn en geven een tijdsindicatie mee. Tijdens een dagdienst ben ik verantwoordelijk voor een goed verloop van de geplande ritten. Aan de hand van actuele overzichten kan ik zien waar mijn chauffeurs rijden, wat er al gelost is en of hij op schema loopt. Zo kan ik de klant ook altijd informeren over de actuele levertijd. Daarnaast ben ik soms ook bezig met het inplannen en regelen van spoedritten.

De afdeling Planning Nederland bestaat in zijn totaliteit uit vijf personen. Als medewerker van deze afdeling moet je sterk in je schoenen kunnen staan. De chauffeurs maken onderweg veel mee, en als eerste aanspreekpunt moet je goed en sterk kunnen anticiperen. Binnen Verhoek zijn er dagelijks veel chauffeurs onderweg, hierdoor komen er veel vraagstukken binnen. Als planner is het dan ook belangrijk dat je je communicatieve vaardigheden goed onder de knie hebt. Daarnaast zijn wij op de afdeling ook altijd in voor een grapje, dus een goed gevoel voor humor wordt ook zeer op prijs gesteld, haha!

Waarom werk je bij Verhoek?
Ik ervaar Verhoek als een goede werkgever, dit heeft verschillende redenen. Verhoek stimuleert je om verder te leren in je eigen, maar ook de andere vakgebieden van de logistiek. Er worden diverse cursussen aangeboden om jezelf nog verder te ontwikkelen. Daarnaast is Verhoek een groot bedrijf, maar je krijgt nooit het gevoel dat je een nummertje bent. Er heerst een informele sfeer en elkaar aanspreken met ‘je’ en ‘jij’ is de normale gang van zaken.

De directie bij Verhoek staat open voor vooruitstrevendheid. Er heerst geen sterke hiërarchische cultuur binnen ons bedrijf en innovatieve ideeën hoeven dan ook niet persé van bovenaf te komen. Er wordt echt geluisterd naar het personeel. Je mening of gedachte over bepaalde onderwerpen wordt erg op prijs gesteld en die worden regelmatig meegenomen in de besluitvorming, dat is iets wat ik erg waardeer. Als wij binnen de afdeling goed werk verrichten krijgen wij dit ook te horen. Het ontvangen van deze waardering motiveert mij en mijn team om onze werkzaamheden op hoog niveau uit te blijven voeren.

Wat is je mooiste herinnering aan Verhoek?
Het mooiste moment bij Verhoek is dat er naar mijn idee geluisterd werd en dit uiteindelijk ook uitgevoerd is. Een voorbeeld is mijn idee om een toevoeging aan de nieuwe trailers te doen. Door mijn idee werd de kwaliteit van het transport verbeterd en het gebruiksgemak voor de chauffeurs vergroot.

Het leukste bij Verhoek vind ik de afwisseling in werkzaamheden. Binnen de afdeling werk ik zowel dag- als avonddiensten, dit werkt voor mij motiverend en zorgt er dan ook voor dat geen week hetzelfde is. Op de afdeling Planning Nederland kan het soms erg druk zijn, maar ik kan dan uiteindelijk veel voldoening halen uit het positief afsluiten van een drukke dag met het gewenste resultaat.

Geïnspireerd door dit verhaal?

 

© VERHOEK EUROPE

© VERHOEK EUROPE